Na této stránce naleznete popis jednotlivých produktů, které je možno u nás nakoupit. Jejich aktuální dostupnost je ovlivněna průběhem sezóny, stavem zásob, případně momentálním zájmem konzumentů. Aktuální informace o dostupnosti, ceně a velikosti balení můžete zjistit v ceníku ZDE.
Tento med obsahuje nektar z květů ovocných stromů, lučních květů a řepky. Je upraven pastováním, čímž se dosáhne krémovité konzistence a zjemnění chuti. Dobře se roztírá, nestéká z chleba a dále už ve sklenici nekrystalizuje. Obsahuje hlavně jednoduché cukry – glukózu a fruktózu a je tedy snadno stravitelný. Dále je ceněn pro obsah minerálních látek, antioxidantů, aminokyselin a vitamínů. Konzumace květového medu může díky obsahu pylových zrn zmírňovat projevy alergie na pyl.
Med je jantarové barvy s výraznou a lehce nahořklou chutí. Delší dobu nekrystalizuje a zůstává tekutý.
Med je tmavé barvy a tekuté konzistence. Vzniká sběrem medovice na lesních porostech. Obsahuje větší množství minerální látek. Vyznačuje se obvykle tmavší barvou a pozdější krystalizací.
Med světlejší barvy a tekuté konzistence. Vzniká souběžným sběrem medovice a nektaru (např. maliník, ostružiník, akát, luční porosty, lípa) v období nazývaném "plné včelařské léto".
Jedná se o směs pastovaného medu a kakaového prášku. Vzhledem, konzistencí a použitím se podobá pomazánkám, jejichž základem jsou burské nebo lískové oříšky. Na rozdíl od nich neobsahuje nadměrné množství tuků a nehrozí riziko obsahu mykotoxinů.
Jednotlivé druhy medu se vzhledem a chutí liší hlavně podle rostliny, ze které byly sladké šťávy včelami posbírány. Pozitivní účinky medu jsou však dány především díky látkám, které do medu přidávají včely, a proto není podstatný rozdíl v pozitivních účincích různých druhů medu na lidský organismus. Díky obsahu jednoduchých cukrů je med rychlým zdrojem energie, který nezatěžuje organismus, což ocení hlavně sportovci a rekonvalescenti. Při slazení medem přijímá organismus nejen cukry, ale i minerální látky důležité pro zdraví zubů a nezvyšuje se riziko zubního kazu.
Pravidelná konzumace kvalitního medu dále pomáhá při: