Med je potravina, která si při relativně malé péči udrží po dlouhou dobu své vynikající vlastnosti. Lze ho bez problémů skladovat i několik let.
Med je schopný vázat na sebe vzdušnou vlhkost (je hygroskopický), proto je třeba ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě. Nízký obsah vody sám o sobě konzervuje. Funguje to nejen u medu. Z jiných produktů se ale pro uchování musí nadbytečná vlhkost vysoušet. Med už je takto připraven včelami. Jde jen o to tento stav zachovat.
Med také nevystavujte přímým slunečním paprskům. Pro dlouhodobější skladování je ideální med uchovávat ve tmě. Sklenici pro momentální spotřebu si ale nechte „na očích“ a „po ruce“. Při pokojové teplotě se lépe rozvine chuť medu. Osobně mám nejraději, když je někde v dosahu stolu, tak abych nemusel myslet na to, co ještě si musím přinést. U mne je to částečně z lenosti, takže když v dosahu není, dám přednost pohodlněji dostupnému řepnému cukru a toho už i tak zkonzumuji dost.
Sklenice s medem může na stole i zdobit. Nemusí to být ta ulepená nádoba, schovaná někde dole ve spíži.
Pokud chcete med déle skladovat, je lepší při teplotě o něco nižší než pokojové.
Příliš nízká, ale i příliš vysoká teplota zpomalují krystalizaci. Vyšší teplota však med poškozuje.